Categories: MCQ Questions

MCQ Questions on Sustainable Development

MCQ Questions on Sustainable Development: Below, You will find a list of Commerce MCQ Questions as per the latest prescribed syllabus. Ace up your preparation with the Objective Questions available on Sustainable Development and enhance your subject knowledge. Understand the concept clearly by consistently practicing the Multiple Choice Questions and score well in your exams.

MCQ Questions on Sustainable Development

1. Any adulterated elements leak into the ground, filtration, and are carried into groundwater reservoir is known as
(a) Land Contamination
(b) Noise Pollution
(c) Water Pollution
(d) Air pollution

Answer

Answer: (c)


2. South Africa is leading exporter of which mineral?
(a) Copper
(b) Diamond
(c) Silver
(d) Gold

Answer

Answer: (d)


3. Which option is correct, when we only accomplish two out of three pillars of Sustainable Development?
(a) Economic + Environmental Sustainability = Viable
(b) Social + Environmental Sustainability = Bearable
(c) Social + Economic Sustainability = Equitable
(d) None of the above

Answer

Answer: (d)


4. The word ‘Sustainable Development’ came into existence in the year?
(a) 1992
(b) 1978
(c) 1980
(d) 1987

Answer

Answer: (c)


5. The United Nation’s Commission on Sustainable Development (CSD) was started by the UN General Assembly in the year.
(a) 1995
(b) 1994
(c) 1993
(d) 1992

Answer

Answer: (d)


6. After mining the huge holes left behind is used for
(a) Wastewater storage
(b) Waste and water storage
(c) Waste Disposal
(d) Waste Storage

Answer

Answer: (c)


7. Mercury and lead are toxic elements, which causes
(a) Noise Pollution
(b) Air Pollution
(c) Water Pollution
(d) Land contamination

Answer

Answer: (d)


8. The other word of Landscaping is
(a) Reduction
(b) Restoration
(c) Removing topsoil
(d) Restore

Answer

Answer: (b)


9. Whenever the price of the mineral remains high, the firm seeks for
(a) New countries
(b) Remains the same
(c) New miners
(d) New deposits

Answer

Answer: (d)


10. Which of the option is not incorporated as sustainable development parameters?
(a) Gender disparity and diversity
(b) Inter and Intra-generation equity
(c) Carrying capacity
(d) None of the above

Answer

Answer: (d)


Kishen

Recent Posts

Same-Sex Marriages Essay | Essay on Same-Sex Marriages for Students and Children in English

Same-Sex Marriages Essay: Same-sex marriage, as the name suggests it is the union between two…

6 hours ago

B.Tech Books & Study Materials PDF for All Semesters – 1st, 2nd, 3rd, 4th Year

 B.Tech Books & Reference Books PDF Download for 1, 2, 3 & 4 years (All…

4 days ago

School Uniforms Essay | Essay on School Uniforms for Students and Children in English

School Uniforms Essay: We all had or will have a time when we would be…

5 days ago

Teenage Pregnancy Essay | Essay on Teenage Pregnancy for Students and Children in English

Teenage Pregnancy Essay: Teenage pregnancies and teenage motherhoods have become a significant sector of concern…

3 weeks ago

Animal Right Essay | Essay on Animal Right for Students and Children in English

Animal Rights Essay: Animal Rights is the thought or idea that says that some or…

1 month ago

Water Conservation Slogans | Unique and Catchy Water Conservation Slogans in English

Water Conservation Slogans: Mother Earth provided humans with a lot of gifts, and water is…

1 month ago