Categories: MCQ Questions

A Treat For Mosquitoes MCQ Questions for Class 5 EVS Science Chapter 8 with Answers

Free PDF Download of CBSE Class 5 EVS Science Chapter 8 A Treat For Mosquitoes Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions for Class 5 Science with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 5 EVS Science A Treat For Mosquitoes Multiple Choice Questions with Answers to know their preparation level.

MCQ Questions for Class 5 EVS Science Chapter 8 A Treat For Mosquitoes with Answers PDF Download

1. The figure given below shows food substances.
Which of the following vitamins is present in the given substances?
(a) Vitamin E
(b) Vitamin D
(c) Vitamin K
(d) Vitamin C

Answer

Answer: (b) Vitamin D


2. Lack of Haemoglobin causes________.

(a) Malaria
(b) Anaemia
(c) Cancer
(d) Cholera

Answer

Answer: (b) Anaemia


3. Which of the following is a good source of roughage?

(a) Milk
(b) Honey
(c) Corn
(d) Eggs

Answer

Answer: (c) Corn


4. Which of the following is a no communicable disease?
(a) Measles
(b) Malaria
(c) Typhoid
(d) Goiter

Answer

Answer: (d) Goiter


5. Which of these does our body need for its proper functioning?
(a) Rest
(b) Balanced diet
(c) Exercise
(d) All of these

Answer

Answer: (d) All of these


6. What is the symptom that shows that a person has malaria?
(a) Fever and Stomach pain
(b) Fever with Chills and Rigors
(c) Fever,Vomiting and loose motions.
(d) Indigestion and fever

Answer

Answer: (b) Fever with Chills and Rigors


7. Eating food exposed to flies spread
(a) Tuberculosis.
(b) Measles.
(c) Cholera.
(d) Tetanus.

Answer

Answer: (c) Cholera.


8. In olden days people used the bark of the _____________ tree to make a medicine for Malaria.
(a) Banyan
(b) Cinchona
(c) Peepal
(d) Mango

Answer

Answer: (b) Cinchona


9. Which of the following causes influenza?
(a) Virus
(b) Bacteria
(c) Algae
(d) Fungi

Answer

Answer: (b) Bacteria


10. In which year did Ronald Ross get Nobel Prize for his discovery about malaria?
(a) 1903
(b) 1905
(c) 1902
(d) 1901

Answer

Answer: (c) 1902


We hope the given MCQ Questions for Class 5 Science A Treat For Mosquitoes with Answers will help you. If you have any query regarding CBSE Class 5 EVS Science Chapter 8 A Treat For Mosquitoes Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you at the earliest.

Kishen

Recent Posts

Same-Sex Marriages Essay | Essay on Same-Sex Marriages for Students and Children in English

Same-Sex Marriages Essay: Same-sex marriage, as the name suggests it is the union between two…

6 hours ago

B.Tech Books & Study Materials PDF for All Semesters – 1st, 2nd, 3rd, 4th Year

┬áB.Tech Books & Reference Books PDF Download for 1, 2, 3 & 4 years (All…

4 days ago

School Uniforms Essay | Essay on School Uniforms for Students and Children in English

School Uniforms Essay: We all had or will have a time when we would be…

5 days ago

Teenage Pregnancy Essay | Essay on Teenage Pregnancy for Students and Children in English

Teenage Pregnancy Essay: Teenage pregnancies and teenage motherhoods have become a significant sector of concern…

3 weeks ago

Animal Right Essay | Essay on Animal Right for Students and Children in English

Animal Rights Essay: Animal Rights is the thought or idea that says that some or…

1 month ago

Water Conservation Slogans | Unique and Catchy Water Conservation Slogans in English

Water Conservation Slogans: Mother Earth provided humans with a lot of gifts, and water is…

1 month ago