Categories: GK

GK MCQ Questions with Answers

Candidates who are preparing for the competitive exams should refer to this page compulsory as it is included with the GK MCQ Question with answers. General Knowledge is one of the main sections in any entrance examinations. For achieving better results, you definitely need a good grip on current affairs and GK questions. So, take up this as a challenge and practice regularly with our provided GK Quiz Question with Answers PDF & Score high in various competitive exams.

General Knowledge Quiz with Answers

In this section, we have given all varieties of GK MCQ Questions related to General Knowledge. So access the GK MCQ Questions with Answers from the below links and give your best in all examinations such as competitive & entrance.

GK MCQ Quiz with Answers Set 1

1. Which one of the following river flows between Vindhyan and Satpura ranges?
(a) Narmada
(b) Mahanadi
(c) Son
(d) Netravati

Answer

Answer: a) Narmada.


2. The Central Rice Research Station is situated in?
(a) Chennai
(b) Cuttack
(c) Bangalore
(d) Quilon

Answer

Answer: B. Cuttack


3. Who among the following wrote Sanskrit grammar?
(a) Kalidasa
(b) Charak
(c) Panini
(d) Aryabhatt

Answer

Answer: (c) Panini


4. Which among the following headstreams meets the Ganges in last?
(a) Alaknanda
(b) Pindar
(c) Mandakini
(d) Bhagirathi

Answer

Answer: (d) Bhagirathi


5. The metal whose salts are sensitive to light is?
(a) Zinc
(b) Silver
(c) Copper
(d) Aluminum

Answer

Answer: B. Silver


6. Patanjali is well known for the compilation of –
(a) Yoga Sutra
(b) Panchatantra
(c) Brahma Sutra
(d) Ayurveda

Answer

Answer: (a) Yoga Sutra


7. River Luni originates near Pushkar and drains into which one of the following?
(a) Rann of Kachchh
(b) Arabian Sea
(c) Gulf of Cambay
(d) Lake Sambhar

Answer

Answer: a) Rann of Kachchh


8. Which one of the following rivers originates in Brahmagiri range of Western Ghats?
(a) Pennar
(b) Cauvery
(c) Krishna
(d) Tapti

Answer

Answer: b) Cauvery


9. The country that has the highest in Barley Production?
(a) China
(b) India
(c) Russia
(d) France

Answer

Answer: C. Russia


10. Tsunamis are not caused by
(a) Hurricanes
(b) Earthquakes
(c) Undersea landslides
(d) Volcanic eruptions

Answer

Answer: (a) Hurricanes


11. Chambal river is a part of –
(a) Sabarmati basin
(b) Ganga basin
(c) Narmada basin
(d) Godavari basin

Answer

Answer: c) Narmada basin


12. D.D.T. was invented by?
(a) Mosley
(b) Rudolf
(c) Karl Benz
(d) Dalton

Answer

Answer: A. Mosley


13. Volcanic eruption do not occur in the
(a) Baltic sea
(b) Black sea
(c) Caribbean sea
(d) Caspian sea

Answer

Answer: (a) Baltic sea


14. Indus river originates in –
(a) Kinnaur
(b) Ladakh
(c) Nepal
(d) Tibet

Answer

Answer: d) Tibet


15. The hottest planet in the solar system?
(a) Mercury
(b) Venus
(c) Mars
(d) Jupiter

Answer

Answer: B. Venus


16. With which of the following rivers does Chambal river merge?
(a) Banas
(b) Ganga
(c) Narmada
(d) Yamuna

Answer

Answer: d) Yamuna


17. Where was the electricity supply first introduced in India –
(a) Mumbai
(b) Dehradun
(c) Darjeeling
(d) Chennai

Answer

Answer: (c) Darjeeling


18. Amravati, Bhavani, Hemavati and Kabini are tributaries of which one of the following rivers?
(a) Mahanadi
(b) Godawari
(c) Cauvery
(d) Krishna

Answer

Answer: c) Cauvery


19. Which of the following is related to Bharat Nirman Scheme?
(a) Foodgrain production self sufficiency
(b) Family welfare programme
(c) Infrastructure development
(d) Employment generation program

Answer

Answer: c) Infrastructure development


20. Which peninsular river is least seasonal in flow?
(a) Narmada
(b) Krishna
(c) Godavari
(d) Cauvery

Answer

Answer: c) Godavari


21. Which one of the following ports is the oldest port in India?
(a) Mumbai Port
(b) Chennai Port
(c) Kolkata Port
(d) Vishakhapatnam Port

Answer

Answer: (b) Chennai Port


22. At which one of the following places do the rivers Alaknanda and Bhagirathi merge to form Ganga?
(a) Devprayag
(b) Rudra Prayag
(c) Karnaprayag
(d) Vishnuprayag

Answer

Answer: (a) Devprayag


23. Which of the following is not a nuclear power center?
(a) Narora
(b) Kota
(c) Chamera
(d) Kakrapara

Answer

Answer:c) Chamera


GK MCQ Quiz with Answers Set 2

1. Galileo was an Italian astronomer who
A.developed the telescope
B.discovered four satellites of Jupiter
C.discovered that the movement of pendulum produces a regular time measurement
D.All of the above

Answer

Answer: D.All of the above


2. Gravity setting chambers are used in industries to remove
A.NOx
B.SOx
C.CO
D.suspended particulate matter

Answer

Answer: D.suspended particulate matter


3. First Afghan War took place in
A.1839
B.1848
C.1843
D.1833

Answer

Answer: A.1839


4. Hitler party which came into power in 1933 is known as
A.Ku-Klux-Klan
B.Democratic Party
C.Labour Party
D.Nazi Party

Answer

Answer: D.Nazi Party


5.Habeas Corpus Act 1679
A.provided facilities to a prisoner to obtain either speedy trial or release in bail
B.states that no one was to be imprisoned without a writ or warrant stating the charge against him
C.safeguarded the personal liberties of the people against arbitrary imprisonment by the king’s orders
D.All of the above

Answer

Answer: D.All of the above


6. Guwahati High Court is the judicature of
A.Assam
B.Nagaland
C.Arunachal Pradesh
D.All of the above

Answer

Answer: D.All of the above


7. Gulf cooperation council was originally formed by
A.Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabia and United Arab Emirates
B.Second World Nations
C.Third World Nations
D.Fourth World Nations

Answer

Answer: A.Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi


8. Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s
A.highest railway station
B.longest railway station
C.largest railway station
D.None of the above

Answer

Answer: C.largest railway station


9. FFC stands for
A.Federation of Football Council
B.Film Finance Corporation
C.Foreign Finance Corporation
D.None of the above

Answer

Answer: B.Film Finance Corporation


10. Friction can be reduced by changing from
A.rolling to sliding
B.sliding to rolling
C.dynamic to static
D.potential energy to kinetic energy

Answer

Answer: B.sliding to rolling


11. First China War was fought between
A.China and Egypt
B.China and Greek
C.China and Britain
D.China and France

Answer

Answer: C.China and Britain


12. Exposure to sunlight helps a person improve his health because
A.resistance power increases
B.the infrared light kills bacteria in the body
C.the ultraviolet rays convert skin oil into Vitamin D
D.the pigment cells in the skin get stimulated and produce a healthy tan

Answer

Answer: C.the ultraviolet rays convert skin oil into Vitamin D


13. Entomology is the science that studies
A. The origin and history of technical and scientific terms
B. Behavior of human beings
C. Insects
D. The formation of rocks

Answer

Answer: C.Insects


14. During eleventh Antarctic Expedition in Nov. 1991/March 1992 ____ was installed.
A.Second Permanent Station ‘Maitree’
B.First permanent station ‘Dakshin Gangotri’
C.SODAR (Sonic Detection And Ranging)
D.None of the above

Answer

Answer: C.SODAR (Sonic Detection And Ranging)


15. Dumping is
A.selling of goods abroad at a price well below the production cost at the home market price
B.the process by which the supply of a manufacture’s product remains low in the domestic market, which
C.prohibited by regulations of GATT
D.All of the above

Answer

Answer: A.selling of goods abroad at a price well below the production cost at the home market price


16. Fastest shorthand writer was
A.Dr. G. D. Bist
B.J.M. Tagore
C. Khudada Khan
D.J.R.D. Tata

Answer

Answer: A.Dr. G. D. Bist


17. Fire temple is the place of worship of which of the following religion?
A.Taoism
B.Shintoism
C.Judaism
D.Zoroastrianism (Parsi Religion)

Answer

Answer: D.Zoroastrianism (Parsi Religion)


18. Golf player Vijay Singh belongs to which country?
A.India
B.Fiji
C.UK
D.USA

Answer

Answer: B.Fiji


19. For the Olympics and World Tournaments, the dimensions of basketball court are
A.27 m x 16 m
B.28 m x 15 m
C.26 m x 14 m
D.28 m x 16 m

Answer

Answer: B.28 m x 15 m


20. Film and TV institute of India is located at
A.Pune (Maharashtra)
B.Pimpri (Maharashtra)
C.Perambur (Tamilnadu)
D.Rajkot (Gujarat)

Answer

Answer: A.Pune (Maharashtra)


21. Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of
A.Africa
B.Australia
C.Europe
D.Asia

Answer

Answer: A.Africa


22. Epsom (England) is the place associated with
A.Shooting
B.Horse racing
C.Polo
D.Snooker

Answer

Answer: B.Horse racing


23. Hermann Scheer (Germany) received right Livelihood Award in 1999 for
A.his long standing efforts to end the impunity of dictators
B.his indefatigable work for thepromotion of solar energy worldwide
C.showing that organic agriculture is a key to both environmental sustainability and food security
D.None of the above

Answer

Answer: B.his indefatigable work for thepromotion of solar energy worldwide


24. Federation Cup, World Cup, Allywyn International Trophy and Challenge Cup are awarded to winners of
A.Basketball
B.Tennis
C.Cricket
D.Volleyball

Answer

Answer: D.Volleyball


25. Guarantee to an exporter that the importer of his goods will pay immediately for the goods ordered by him, is known as
A.Letter of Credit (L/C)
B.inflation
C.laissezfaire
D.None of the above

Answer

Answer: A.Letter of Credit (L/C)


26. Germany signed the Armistice Treaty on ____ and World War I ended
A.May 30, 1918
B.February 15, 1918
C.November 11, 1918
D.January 19, 1918

Answer

Answer: C.November 11, 1918


27. Garampani sanctuary is located at
A.Gangtok, Sikkim
B.Kohima, Nagaland
C.Diphu, Assam
D.Junagarh, Gujarat

Answer

Answer: C.Diphu, Assam


28. Each year World Red Cross and Red Crescent Day is celebrated on
A.June 8
B.June 18
C.May 8
D.May 18

Answer

Answer: C.May 8


29. During World War II, when did Germany attack France?
A.1940
B.1941
C.1942
D.1943

Answer

Answer: A.1940


30. First human heart transplant operation conducted by Dr. Christian Bernard on Louis Washkansky, was conducted in
A.1958
B.1922
C.1967
D.1968

Answer

Answer: C.1967


31. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?
A.Literature, Peace and Economics
B.Physics and Chemistry
C.Physiology or Medicine
D.All of the above
Answer: D.All of the above

Answer

Answer: D.All of the above


32. Famous sculptures depicting art of love built some time in 950 AD – 1050 AD are
A.Konark Temple
B.Khajuraho temples
C.Mahabalipuram temples
D.Sun temple

Answer

Answer: B.Khajuraho temples


GK MCQ Quiz with Answers Set 3

1. When was the first human heart transplant operation, which was performed by Dr. Christian Bernard on Louis Washkansky conducted?
a) 1943
b) 1988
c) 1967
d) 1963

Answer

Answer: c) 1967


2. Which is the religion for which the Fire temple is the place of worship?
a) Hinduism
b) Jainism
c) Zoroastrianism
d) Buddhism

Answer

Answer: c) Zoroastrianism


3. Where can Coral reefs be found in India?
a) The Malabar Coast
b) Rameshwaram
c) Trivandrum
d) Mahabalipuram

Answer

Answer: b) Rameshwaram


4. The United Nations Organization has its Headquarters at
a) Bali
b) Hague
c) New York, USA
d) Washington DC

Answer

Answer: c) New York, USA


5. Objects at the surface of water can be viewed from a submarine under water by using this instrument.
a) Stethescope
b) Periscope
c) Kaleidoscope
d) Telescope

Answer

Answer: b) Periscope


6. Professor Amartya Sen received the Nobel Prize in this field.
a) Literature
b) Electronics
c) Economics
d) Geology

Answer

Answer: c) Economics


7. Which of the following musical instruments is played by Amjad Ali Khan?
a) Veena
b) Tabla
c) Sarod
d) Guitar

Answer

Answer: c) Sarod


8. Greta Garbo is associated with
a) Classical dance
b) Music
c) Acting
d) Literature

Answer

Answer: c) Acting


9. Dr. V. Kurien is famous in the field of _________.
a) Atomic power
b) Dairy development
c) Economic reforms
d) Poultry farms

Answer

Answer: b) Dairy development


10. Ms. Meera Sahib Fathima Beevi has the distinction of being the first lady
a) Prime minister of Pakisthan
b) Judge of the District Court
c) Chief Minister of a State
d) Judge of Supreme Court

Answer

Answer: d) Judge of Supreme Court


11. Who created the famous Rock Garden of Chandigarh?
a) Gaudi
b) Saarinen
c) Krishnarao Jaisim
d) Nek Chand
Answer: Nek Chand

Answer

Answer: d) Nek Chand


12. The ‘Lady with the Lamp’ was the name given to?
a) Vijayalakshmi Pandit
b) Queen Elizabeth
c) Florence Nightingale
d) Princess Diana
Answer: Florence Nightingale

Answer

Answer: c) Florence Nightingale


13. The biggest part of the brain is
a) Spinal cord
b) Cerebellum
c) Cerebrum
d) Brain Stem

Answer

Answer: c) Cerebrum


14. NASA’s most famous space telescope goes by the name?
a) Muble Satellite Telescope
b) Hubble Space Telescope
c) Humble Space Telescope
d) Galaxy Satellite Telescope

Answer

Answer: b) Hubble Space Telescope


15. At room temperature, which is the only metal that is in liquid form?
a) Iron
b) Aluminum
c) Mercury
d) Silver

Answer

Answer: d) Silver


16. This scientist is well known for his theory of relativity. Who is he?
a) Thomas Alva Edison
b) Albert Einstein
c) Marconi
d) James Watt

Answer

Answer: b) Albert Einstein


17. A change of the DNA of an organism resulting in a new trait is known as a ________.
a) Mitosis
b) Meiosis
c) Mutation
d) Morphosis

Answer

Answer: c) Mutation


18. Which is the country which has the Great Barrier Reef?
a) London
b) Australia
c) Ireland
d) New Zealand

Answer

Answer: b) Australia


19. In which country are the cities Ankara and Istanbul located?
a) Afghanistan
b) Turkey
c) Pakisthan
d) Iraq

Answer

Answer: b) Turkey


GK MCQ Quiz with Answers Set 4

1. Who among the following has becomes the fourth Indian to win a Grand Slam?
1) Sania Mirza
2) Rohan Bopanna
3) Mahesh Bhupati
4) Leander Paes

Answer

Answer: 2) Rohan Bopanna


2. G20 Summit 2017 held at—
1) Berlin
2) Paris
3) London
4) Hamburg

Answer

Answer: 4) Hamburg


3. SCO Summit 2017 was held at—
1) Astana
2) Honkong
3) Moscow
4) Shanghai

Answer

Answer: 1) Astana


4. A Horse walks into a bar- This Book is written by-
1) Jessica Cohen
2) David Grossman
3) Dovelah Gee
4) Han Kang

Answer

Answer: 2) David Grossman


The Book “The Ministry of utmost happiness” is written by-
1) Vikram Seth
2) Anita Desai
3) Kaavya Viswanathan
4) Arundhati Roy

Answer

Answer: 4) Arundhati Roy


According to Swachh Survekshan 2017 ranking of the following city in India?
1) Mysuru
2) Bhopal
3) Indore
4) Visakhapatnam (Vizag)

Answer

Answer: 3) Indore


Which of the following Company buy eBay’s Indian operation?
1) Amazon
2) Flipkart
3) Snapdeal
4) PayTM

Answer

Answer: 2) Flipkart


Of the following diseases which one is caused by inspect bite?
1) Dengue
2) Scurvy
3) Pneumonia
4) Asthma

Answer

Answer: 1) Dengue


Which of the following countries has launched the DAMPE (Dark matter of explore) satellite?
1) China
2) Russia
3) Japan
4) USA

Answer

Answer: 1) China


White rust is an important fungal disease of—
1) Wheat
2) Mustard
3) Rice
4) Bajra

Answer

Answer: 2) Mustard


The unit of electrical resistance of a conductor is—
1) farad
2) volt
3) ampere
4) ohm

Answer

Answer: 4) ohm


Which organ of the human body does the Alzheimer’s disease affect?
1) Ear
2) Brain
3) Eye
4) Stomach

Answer

Answer: 2) Brain


Which of the following countries has approved world’s first dengue vaccine?
1) United Kingdom
2) Canada
3) Mexico
4) France

Answer

Answer: 3) Mexico


‘Per drop more crop is the key goal of—
1) Micro Irrigation Fund under NABARD
2) Long Term irrigation fund under NABARD
3) Pradhan Mantri Sinchai Yojana
4) National Watershed Development Programme

Answer

Answer: 1) Micro Irrigation Fund under NABARD


Which of the following flight infection in the body?
1) RBC
2) WBC
3) Blood Plasma
4) Heamoglobin

Answer

Answer: 2) WBC


Anthophobia is fear of which of the following?
1) Boss
2) Fire
3) Flowers
4) Dogs

Answer

Answer: 3) Flowers


Which of the following is the largest air pollutant?
1) Carbon dioxide
2) Carbon monoxide
3) Sulphur dioxide
4) Hydrocarbons

Answer

Answer: 2) Carbon monoxide


In binary code, the number 7 is written by-
1) 110
2) 111
3) 101
4) 100

Answer

Answer: 2) 111


The Atomic Nucleus was discovered by—
1) Rutherford
2) Dalton
3) Einstein
4) Thompson

Answer

Answer: 1) Rutherford


Clove is obtained from—
1) Root
2) Stem
3) Fruit
4) Flower bud

Answer

Answer: 4) Flower bud


Deficiency of which of the following vitamins causes.the disease of slow blood clotting?
1) Vitamin C
2) Vitamin D
3) Vitamin E
4) Vitamin K

Answer

Answer: 4) Vitamin K


An United. Nations report entitled, “Leave no one behind specially deals issues related to—
1) Women & girls
2) Children
3) Refugees
4) Persons with different abilities

Answer

1) Women and girls


PSLV-C37 carries two Indian satellites along with other 101 International satellites in a single flight. What was the name of that two Indian satellites?
1) Cartosat-2 and Cartosat-3
2) Cartosat-2 and INS-1A
3) INS-1A and INS-1B
4) Cartosat-3 and INS-1B

Answer

Answer: 3) INS-1A and INS-1B


“A passion for dance” was written by—
1) Rukmani Dev Arundale
2) Dr. Padma Subramanyam
3) Sonal Man Singh
4) Yamini Krishnamurthy
Answer 4

Answer

Answer: 4) Yamini Krishnamurthy


Which is the famous International dance?
1) Romantic Dance
2) Bibhu
3) Odissi
4) Chau

Answer

Answer: 4) Chau

Samba dance is famous in—
1) Brazil
2) Peru
3) Argentina
4) Mexico

Answer

Answer: 1) Brazil


Rouff is a folk dance. It has its original in?
1) Assam
2) Mizoram
3) Kashmir
4) Himachal Pradesh

Answer

Answer: 3) Kashmir


GK MCQ Quiz with Answers Set 5

1. DRDL stands for
A. Defence Research and Development Laboratary
B. Differential Research and Documentation Laboratary
C. Department of Research and Development Laboratory
D. None of the above

Answer

Answer: A.Defence Research and Development Laboratary


2. Heavy Water Project (Talcher) and Fertilizer plant (Paradeep) are famous industries of
A.Orissa
B.Kerala
C.Tamil nadu
D.Andhra Pradesh

Answer

Answer: A.Orissa


3.Fathometer is used to measure
A.Rainfall
B.Ocean depth
C.Sound intensity
D.Earthquakes

Answer

Answer; B.Ocean depth


4.Gabriel Daniel Fahrenheit was
A.a German Physicist
B.devised temperature scale
C.developed the mercury thermometer in 1714
D.All of the above

Answer

Answer: D.All of the above


5.Who was the first Indian Chief of Army Staff of the Indian Army ?
A.Gen. K.M. Cariappa
B.Gen. Maharaja Rajendra Singhji
C.Vice-Admiral R.D. Katari
D.None of the above

Answer

Answer: A.Gen. K.M. Cariappa


6.Hamid Karzai was chosen president of Afghanistan in
A.2000
B.2001
C.2002
D.2003

Answer

Answer: C.2002


7.For galvanizing iron which of the following metals is used?
A.Lead
B.Aluminium
C.Copper
D.Zinc

Answer

Answer: D.Zinc


8.FRS stands for
A.Federation of Regulation Society
B.Fellow Research System
C.Fellow of Royal Society
D.None of the above

Answer

Answer: C.Fellow of Royal Society


9.Durand Cup is associated with the game of
A.Volleyball
B.Football
C.Cricket
D.Hockey

Answer

Answer: B.Football


10. Economic goods are
A.Commodities that is available according to their demand
B.Commodities that is available more as compared to demand
C.all commodities that are limited in quantity as compared to their demand
D.None of the above

Answer

Answer: C.all commodities that are limited in quantity as compared to their demand


11. Escape velocity of a rocket fired from the earth towards the moon is a velocity to get rid of the
A.Centripetal force due to the earth’s rotation
B.Earth’s gravitational pull
C.Pressure of the atmosphere
D.Moon’s gravitational pull

Answer

Answer: B.Earth’s gravitational pull


12.Headquarters of UNO are situated at
A.Paris
B.Geneva
C.Haque (Netherlands)
D.New York, USA

Answer

Answer: D.New York, USA


13.For purifying drinking water alum is used
A.for coagulation of mud particles
B.to remove gases
C.to kill bacteria
D.to remove salts

Answer

Answer: A.for coagulation of mud particles


14.GATT (General Agreement on Tariffs and Trade) is
A.international agreement signed in 1947 between non-communist nations with the object of encouraging
B.agreement which seeks to achieve its aim by arranging and encouraging bargaining with trade concessi
C.Both option A and B
D.None of the above

Answer

Answer: C.Both option A and B


15.First International Peace Congress was held in London in
A.1564 AD
B.1798 AD
C.1843 AD
D.1901 AD

Answer

Answer: C.1843 AD


16.Hockey was introduced in the Asian Games in
A.1966 in Bangkok
B.1958 in Tokyo
C.1962 in Jakarta
D.1970 in Bangkok

Answer

Answer: B.1958 in Tokyo


17.Coral reefs in India can be found in
A.Waltair
B.Trivandrum
C.the coast of Orissa
D.Rameshwaram

Answer

Answer: D.Rameshwaram


18.For seeing objects at the surface of water from a submarine under water, the instrument used is
A.periscope
B.telescope
C.kaleidoscope
D.spectroscope

Answer

Answer: A.periscope


19.ESCAP stands for
A.European Society Council for Africa and Pacific
B.Economic and Social Commission for Asia and Pacific
C.Economic and Social Commission for Africa and Pacific
D.None of the above

Answer

Answer: B.Economic and Social Commission for Asia and Pacific


20. For safety, the fuse wire used in the mains for household supply of electricity must be made of metal having
A.low specific heat
B.high melting point
C.high resistance
D.low melting point

Answer

Answer: D.low melting point


21.Dr. Zakir Hussain was
A.first vice president of India
B.first speaker of Lok Sabha
C.the first Muslim president of India
D.first president of Indian National Congress

Answer

Answer: C.the first Muslim president of India


22. Firdausi was
A.a poet
B.well known for his epic ‘Shahnama’
C.Both option A and B
D.None of the above

Answer

Answer: C.Both option A and B


23.Golden Temple, Amritsar is India’s
A.largest Gurdwara
B.oldest Gurudwara
C.Both option A and B are correct
D.None of the above

Answer

Answer: A.largest Gurdwara


24.G-15 is an economic grouping of
A.First World Nations
B.Second World Nations
C.Third World Nations
D.Fourth World Nations

Answer

Answer: C.Third World Nations


25.Himalayan Mountaineering Institute is at
A.Dispur
B.Marmago
C.Dehradun
D.Darjeeling

Answer

Answer: D.Darjeeling


GK MCQ Questions for Kids with Answers

  1. Which is the heavier metal of these two? Gold or Silver?
    Answer: Gold
  2. Which is the most common non-contagious disease in the world?
    Answer: Tooth Decay – A very common disease
  3. Which is the coldest location in the earth?
    Answer: East Antarctica
  4. Which is the hottest place in the earth?
    Answer: Ethiopia
  5. Which is the animal referred as the ship of the desert?
    Answer: Camel
  6. Which is the nearest star to planet earth?
    Answer: Sun
  7. Which is the least populated country in the world?
    Answer: Vatican City
  8. Which is the oldest democracy / parliamentary in the world?
    Answer: Britain
  9. Which is the fastest animal on the land?
    Answer: Cheetah
  10. What differentiates a male lion from a female lion?
    Answer: Mane
  11. Which is the most sensitive organ in our body?
    Answer: Skin
  12. Which is the principal source of energy for earth?
    Answer: Sun
  13. What are the two holes in the nose called?
    Answer: Nostrils
  14. What is the standard taste of the water?
    Answer: Water has no taste
  15. Which is the longest river on the earth?
    Answer: Nile
  16. What country has the second largest population in the world?
    Answer : India
  17. What is the currency of Sweden?
    Answer: Krona
  18. What is the currency of Japan?
    Answer: Yen
  19. Name the currency of Bangladesh?
    Answer: Taka
  20. Which is the largest country in the world in terms of the land area?
    Answer: Russia
  21. Which country makes the Mercedes Benz and Adidas?
    Answer: Germany
  22. What is the currency of China?
    Answer: Yuan
  23. What was the original name of Sri Lanka?
    Answer: Ceylon
  24. Which is the highest mountain in Japan?
    Answer: Mount Fuji
  25. What is the currency of Afghanistan?
    Answer: Afghani

Students and parents can make use of this page as it provided with both GK MCQ Questions with Answers and General Knowledge Quizzes for Kids. Hence, select the respective MCQ Quiz Questions for practice and improve your GK level. If you need any further assistance in any topic quizzes please visit our Ncertbooks.guru web portal.

Kishen

Recent Posts

Same-Sex Marriages Essay | Essay on Same-Sex Marriages for Students and Children in English

Same-Sex Marriages Essay: Same-sex marriage, as the name suggests it is the union between two…

6 hours ago

B.Tech Books & Study Materials PDF for All Semesters – 1st, 2nd, 3rd, 4th Year

 B.Tech Books & Reference Books PDF Download for 1, 2, 3 & 4 years (All…

4 days ago

School Uniforms Essay | Essay on School Uniforms for Students and Children in English

School Uniforms Essay: We all had or will have a time when we would be…

5 days ago

Teenage Pregnancy Essay | Essay on Teenage Pregnancy for Students and Children in English

Teenage Pregnancy Essay: Teenage pregnancies and teenage motherhoods have become a significant sector of concern…

3 weeks ago

Animal Right Essay | Essay on Animal Right for Students and Children in English

Animal Rights Essay: Animal Rights is the thought or idea that says that some or…

1 month ago

Water Conservation Slogans | Unique and Catchy Water Conservation Slogans in English

Water Conservation Slogans: Mother Earth provided humans with a lot of gifts, and water is…

1 month ago